Menu Menu
meny

Ekonomisystem


Det är viktigt för alla företag att ha ordning på sin ekonomi. Bokföringen är ett bra sätt att systematiskt registrera alla affärshändelser i företaget och ligger till grund för redovisningen som i sin tur visar företagets ekonomiska hälsa. Dessutom är det lag på att bokföra.

Det finns en mängd datorprogram som underlättar både bokföring och redovisning och en del är speciellt framtagna för just egenföretagare utan specialkompetens inom ekonomi. Termer som t-konton, debet och kredit samt grundbok och huvudbok är ett minne blott. Vissa bokföringsprogram kan även förenkla arbetet med övrig företagsadministration som t.ex. utskrift av fakturor och hantering av leverantörsskulder och löner.

Ett bra system ger dig full koll på dina kunder och din verksamhet och hjälper dig att fatta beslut som utvecklar ditt företag. Tanken är att minska din administration så att du kan fokusera på det du är bäst på och brinner för – det som skapar intäkterna.

Ett bra ekonomisystem ger dig full koll på din verksamhet och hjälper dig att fatta beslut. Att köra moln-eller onlinetjänster för din bokföring och annan företagsadministration som t.ex. fakturering och löner ger dig som småföretagare mer flexibilitet och tid över att fokusera på det som skapar intäkterna.

Våga välja molnet – smarta ekonomisystem skapar flexibilitet och trygghet

Med molntjänster slipper du den tekniska biten med installationer, uppdateringar och backup - det sköter programleverantören automatiskt. Du behöver inte oroa dig för att förlora din information om din eller någon anställds dator går sönder eller blir stulen. Med en molnlösning kan du komma åt samma information från vilken dator eller surfplatta som helst med internetanslutning.

När det gäller säkerhet och sekretess för molntjänster kan användarna lugnas med att de största leverantörerna lägger stora resurser på detta, resurser som företagen själva aldrig skulle ha möjlighet att spendera. Molntjänster är därför ofta mer tillförlitliga än lokala tjänster. Ett säkert alternativ med andra ord.

Rätt molnlösning kan leda till en stor kostnadsbesparing då du slipper driftskostnader för servrar såväl som själva teknikhanteringen och endast betalar för de tjänster du behöver.

Välj rätt leverantör

Kollar man runt lite på webben finner man en hel del olika leverantörer av bokföringsprogram. Det finns till och med gratisalternativ, om än med begränsad funktionalitet. Det kan vara svårt att sålla i djungeln av programvaror, men en bra utgångspunkt är att välja en leverantör som verkar tillförlitlig och har funnits på marknaden en längre tid.

Det är viktigt att systemet uppdateras efter gällande lagar och regler och utveckling av nya funktioner ger dig mervärde. En trygg leverantör som erbjuder en skalbar lösning där du enkelt kan koppla på eller stänga av funktioner är ett smart alternativ. En bra support där du snabbt får hjälp är också värdefullt, framför allt i början.

Att administrera via molnet ger dig många möjligheter till ett mobilt arbetssätt då du inte längre är bunden till fasta kontorstider eller någon specifik plattform. Arbeta var du vill och när du vill - du kan t. ex. fakturera ute på fältet eller kolla lagersaldot hemma i soffan! Utan oro för en datorkrasch.


Vi på EtableringsPaketet har avtal med seriösa aktörer inom branschen. Vi strävar alltid efter att hitta aktörer som är speciellt duktiga på egenföretagare.Vi ger dig gärna tips om var du kan hänvända dig – följ länken under.

Önskar kontakt med leverantör av ekonomisystem!
Annons