Menu Menu
meny

Hemsida / Webb

Idag är internet en mycket viktigt kanal för de flesta verksamheter. På nätet kan du komma i kontakt med nya kunder, sköta kundvård, upprätta forum, dela produktinformation, kommunicera med användare och skapa nära relationer med användarna m. m. Möjligheterna är enorma.

Vad är viktigt att tänka på när du ska skapa en hemsida?

Planera din hemsida:

Vad är syftet med  din hemsida?
Vem är besökarna?
Ska du informera, sälja en vara eller skapa en profil?

För vissa kan hemsidan vara huvudinkomstkällan - för andra kan hemsidan enbart vara en informationssida för existerande kunder. Utgångsläget blir mycket olika.


Viktiga saker att komma ihåg:

Ha alltid fullständiga kontaktuppgifter om din verksamhet. (Bolagets namn, adress, telefonnummer, e-post, anställda m. m.)

Innehållet på hemsidan är väldigt viktigt. Kom ihåg att innehållet ska bemöta användarna och din målgrupp. Deras informationsbehov kan skilja sig helt från det du själv och de som bygger hemsidan har.

Se till att texterna  är bra skrivna – det är viktigt att text och innehåll fångar din målgrupp.

Användarvänlighet – användarna måste snabbt kunna hitta det de söker. Hemsidan ska vara översiktlig och lätt att navigera. Texterna ska vara tydliga att läsa, också för de med sämre syn.

Responsiv design – hemsidor i dag bör anpassas för läsbarhet på olika plattformar som datorer, Ipads och mobiltelefoner. Idag använder vi internet överallt på en räcka olika plattformar – det är synd att tappa bort en kund för att sidan inte kan läsas på olika plattformar som en Ipad eller på en mobil.

Hemsidan måste vara optimerad för olika sökmotorer – först och främst Google. Det är helt avgörande att användare och kunder hittar din hemsida vid sök på nätet. För att lyckas med detta är det viktigt att sökmotorerna tycker om din hemsida och indexerar den vid sök. På detta sätt hittar nya användare och kunder snabbare till din hemsida. Bland dagens sökmotorer är Google den absolut viktigaste.

Uppdatering – hemsidan måste uppdateras löpande och innehållet måste vara korrekt. Kom ihåg att sätta av tid till underhåll.


Hur kan hemsidan bli känd?

Detta är en krävande uppgift i många branscher. Det kanske redan finns hundratals liknande hemsidor som din på nätet. Använd din hemsidas adress (URL) i all kommunikation och på trycksaker m. m. Använd sociala medier som Facebook, Instagram m. m. för att marknadsföra din hemsida. Som tidigare nämnt, är det viktigt at hemsidan är anpassad för och godkänd av Google och andra sökmotorer.

Man kan också marknadsföra hemsidan i olika kanaler men här ska man vara på sin vakt då det finns mycket på nätet som kan ge tveksam och motsatt effekt.


Hur går du till väga för att skapa en hemsida?

De flesta behöver hjälp till detta och speciellt om hemsidan ska fungera något mer än en enkel ”statistik” poster på nätet.

Vi har avtal med bolag som kan hjälpa dig att skapa en bra hemsida. Vi förmedlar gärna en kostnadsfri kontakt med de vi har i vårt nätverk. Använd gärna länken längre ner.

Önskar kontakt med webbyrå i mitt närområde
Annons
Samarbetspartners