Menu Menu
meny

Kassasystem

De flesta som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning eller mot betalning med
kontokort måste använda kassaregister som uppfyller vissa krav. Syftet med bestämmelserna om kassaregister är att skydda dig som seriös företagare inom kontanthandeln mot illojal

Leverantörer av kassasystem i Sverige har tidigare haft få krav på sig men de senaste åren har det tillkommit lagändringar som reglerar branschen alltmer.

Reglerna säger bl. a.:

  • Själva kassan måste anpassas och följa detaljerade regler. Vissa funktioner måste finnas. Andra funktioner får ej finnas.
  • Alla kassor måste ha en certifierad och plomberad kontrollbox "Svarta lådan" där alla köp sparas med detaljerad information
  • Arbetssättet måste vara korrekt, bl a måste allt registreras i kassan och kunden måste erbjudas ett utskrivet kvitto.


Vad är viktigt när du väljer kassalösning?

Som med mycket annat är användarvänlighet och funktionalitet viktigt. Det är bra om det finns möjligheter att integrera kassalösningen med ekonomisystemet.  En ytterligare viktig del är vilka tilläggstjänster som  ingår – som service och support. Och sist men inte minst spelar också priset en stor roll.

Idag finns en hel del olika kassalösningar på marknaden där några är skräddarsydda för särskilda branscher. Driver du en restaurang kan det vara lika viktigt att kassalösningen också inkluderar bordreservation, rutiner för beställningar, bemanningsöversikt etc. Driver du en mindre take-away, behöver du kanske helt andra saker i ditt kassasystem.

Det är viktigt att du väljer en kassalösning som är anpassad dig och ditt bolag och att lösningen är flexibel och anpassningsbar för dina behov och önskemål.

Viktiga faktorer är också vad du kan inkludera i kassalösningen. En betalningsterminal är helt avgörande samt annat tilläggsmaterial som är viktiga för dig och för att driva din verksamhet.

Speciellt viktigt är vilken service och support leverantören erbjuder eftersom kassalösningen kan betyda en hel del för att du ska lyckas med dina affärer. Inget är värre än en kassalösning som inte fungerar en varm sommardag om du driver en uteservering. Det kan bli förödande för din och bolagets ekonomi. Det är med andra ord mycket viktigt att välja seriösa leverantörer som är till hands när du behöver.

Vi på EtableringsPaketet har avtal med seriösa aktörer inom kassasystem-branschen. Vi strävar alltid efter att hitta aktörer som är duktiga på nischade kassalösningar men också de som levererar ett mer standardiserat system för dina behov. Vi ger dig gärna tips om var du kan hänvända dig – följ länken under.

 

Önskar kontakt med leverantör inom kassasystem!
Annons
Samarbetspartners